یکی از مسائل چالشی مطرح شده در قرآن کریم، برخورد تند حضرتموسی۷ با حضرت هارون۷ بعد از گوسالهپرست شدن بنیاسرائیل است، تا کنون توجیهات زیادی در تحلیل این برخورد ارائه شده است؛ اما آیةالله معرفت، ...
بیشتر
یکی از مسائل چالشی مطرح شده در قرآن کریم، برخورد تند حضرتموسی۷ با حضرت هارون۷ بعد از گوسالهپرست شدن بنیاسرائیل است، تا کنون توجیهات زیادی در تحلیل این برخورد ارائه شده است؛ اما آیةالله معرفت، با اثبات درجاتی از کوتاهی برای هارون۷ تلاش کردهاند این رفتار را تحلیل کنند. ایشان با اثبات طبیعی بودن غضب موسی۷، تلاشهای آن حضرت را در راستای مجازات و اصلاح بنیاسرائیل توصیف میکند. آن حضرت، در راستای کشف عوامل پدیدآورنده این انحراف، ابتدا ملامت خود را متوجه هارون۷ میکند، زیرا ایشان در زمان وقوع این انحراف، رهبر بنیاسرائیل بود و هر مسئولی در اینگونه موارد باید پاسخ گو باشد. هارون۷ نیزاگرچه عذر خود را بیان میکند، اما این عذر نمیتوانست وی را بهطور کامل تبرئه کند، از این رو، برای وی از خداوند طلب مغفرت کرد.
این دیدگاه دارای نقاط مثبتی، از جمله: توجه به شخصیت زمامدار بودن موسی۷، طبیعی بودن غضب آن حضرت و قلمداد کردن اقدامات ایشان در راستای مجازات و اصلاح بنیاسرائیل است، اما مهمترین ابهام آن اثبات کوتاهی برای هارون۷ با توجه به طلب مغفرت حضرت موسی۷ برای ایشان است.